✿ BLOG SI CANTIK MANIS ✿: January 2015

January 17, 2015

Hala Tuju Aku Selepas Ini ?

Assalammualaikum...

salam 1 Malaysia rakan bloggers ku yang tercinta !
dah habis masa belajar kat form 6 selama setahun setengah..
sekarang tengah dok menanam padi tepi umah..ha ha ha..
mana datang sawah entah..
tanah berbatu banyak la keliling umah nih ha..

biasanya , student-2 lepasan spm/stpm mahupun students sekolah menengah yang cuti panjang kompen eksaited nak tercebur dalam dunia pekerjaan kan??
errrgghhhh..aku bukan spesis yang macam tuuuuuuuuuuuuuuu !!

bukan la aku nak berlagak ke apa..demi Allah , tak terniat langsung macam tuh..
ada hasrat nak berkerja tuh..tapi , tak apalah..
InsyaAllah..kalau ada rezeki sambung ke universiti , belajar la dulu..
sampai bawak balik ijazah naaaa..

lepas tuh baru dok pikir nak kerja..
kalau kerja sekarang , takut dah tak nak belajar..
kot-2 dah jatuh hati gila kat pekerjaan tuh..
langsung terkubur impian nak masuk universiti..
no no no no no no  !

cakap pasal nak masuk u..aduuuuiiii..
pening kepala aku sebab nak tunggu result keluar..
dengar-2 result sem 3 bakal terjengul 28/01/2015..
uuuuwwwaaarrrgggghhhhhh !!

dengan result MUET aku yang cukup makan..
apa pun , aku masih bersyukur..
kalau ada rezeki , tak kemana kan..
aku dah usaha..sekarang berdoa dan tawakal je la..

ramai yang tanya kalau further study nak amik course apa..
halahhhh..anda semua bawak bertenang ye..
result cheq keluaq sat gi..cheq pikiaqq dulu puas-2..cheq habaq kat hang pa semua..
cheq tak mau berangan tinggi sangattt..cheq takut cheq gayatttt..
jatuh tersingkuq sat gi..apa pun tak dapat..

sekian , wasalam..